NATURE CONNECTION


Det ser ud til, at vi som enkeltpersoner og samfund de seneste 60-70 år har brugt en målestok for et godt liv, der forbindes med forbrug. Der er fokus på at have et stort hus – med det ”rigtige” køkken og et nyt smart fjernsyn. Bilen i carporten skal også helst være ny, indkørslen anlægges i grossererstil med avanceret flisebelægning og i haveskuret står en del grej til at holde hækken, græsplænen og bedene. Når alt det er på plads er det også vigtigt at få sig nogle gode oplevelser, hvilket ofte indebærer årlige ferier for hele familien til et skiresort, til en badedestination i det sydlige Europa samt en mere eksotisk rejse til et oversøisk land. Måske bliver der endda plads til en forlænget weekend i en storby med indlagt koncert eller teaterbesøg?

Voldtægt af planeten

Flere af de nævnte ”goder” er dele af mit eget liv og alligevel er der noget, der skurrer, fordi jeg er klar over, at den måde at bruge jordklodens ressourcer på ikke holder i længden. Mængden af ting jeg anskaffer mig og antallet af flyrejser hænger på ingen måde sammen med, hvad planeten kan regenerere i den korte periode, mit liv udspiller sig i. De seneste 2 generationer har så at sige voldtaget Moder Jord hver eneste dag blot ved den måde vores liv leves på.

Den enkelte og samfundet

Det enkelte menneskes aktioner med at skrue ned for varmen, mindske vandforbruget, installere sensor-styret lys og andre bæredygtighedsinitiativer forslår slet ikke nok til at vende en udvikling med tydelige klimaændringer. I mange dele af verden slår de igennem med voldsomme vejrfænomener og store udfordringer med at fortsætte dyrkning af jorden. Den udvikling understøttes desværre stadig af politisk besluttede systemer, der nærmest garanterer en voldsom overudnyttelse af tilgængelige ressourcer.

Få hjertet med

Jeg er klar over, det er ubekvemme konstateringer – og nogle vil synes, at det er hårdt sat op. Jeg bruger erkendelsen til at se efter andre måder at være menneske på, fordi jeg mener, der virkelig er brug for at lade andre værdier få plads. Hvad giver glæde og fylde i mit liv, som samtidig er en hjertelig måde at være i og med Naturen på? Hvordan kan jeg på et dybere plan finde en erstatning for, at mammon er Gud?

Alle mine slægtninge

En spirituel måde at nærme sig en stærk forbindelse til Naturen er for mig ikke noget luftigt og højtflyvende a la ”nu-krammer-vi-træer-og-mærker-universets-energi”. Det handler om at se, høre, dufte, smage og fysisk mærke det liv, som findes uden for skærmen og uden for husets vægge. Med opmærksomhed, nysgerrighed og legesyge er der et væld af muligheder for at opdage Naturens undere, blive klogere på livets mangfoldighed og mærke, at jeg som menneske er en del af det hele – ja, jeg er natur!

Vand er liv

D.v.s., at duggen, der gør mine skosnuder våde, er det samme vand, som jeg drak i går. Guldsmedens flyveakrobatik er den dans jeg for længe siden dansede i en løssluppen stund til en fest. Fuglenes ihærdige sang er den musik jeg falder til ro ved og i vandhullet bevæger myriader af haletudser sig rundt som et billede på en overflod, der peger mod næste generation – nøjagtig som det er tilfældet i den portion en mand afleverer ved udløsning.

Mærk glæden

Glæden ved at se, hvad der er samt viden om sammenhænge i Naturen er et middel til at holde af og tage vare på planeten. En vej til at mærke Naturen i Hjertet – vel at mærke med udgangspunkt i attraktive alternativer og som modvægt til de typiske, negative fortællinger om nedgang i biodiversitet, om blege koralrev, om sultne isbjørne og om klimaflygtninge.

Nature Connection er en invitation til at udvide sin horisont og se alt det forunderlige, der udspiller sig lige foran næsen og et kursus, som giver food-for-thought om, hvordan liv leves. Og om hvordan din plads i det store billede kan udfoldes med nænsomhed, kærlighed og respekt for alle de øvrige organismer. Måske er fornemmelsen af at noget skurrer udskiftet med en anden og mere tilfredsstillende følelse?! Se mere i kalenderen for at finde kursusdatoer de næste måneder.

Udvalgte blogindlæg
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square