På blokken i Pyrenæerne

Op mod 80 gribbe kredser over Cal Toa – imponerende syn, som også giver en snert af uro. Et varsel om et kadaver i nærheden – eller var det falsk alarm, for de slog ikke ned og en stund senere sås kun 4-5 af disse store fugle.

De var der dagligt og med deres glidende rutine fulgte de med i, hvad vi tobenede foretog os på landjorden.

I områdets tørre, lave skov trænede vi opmærksomt i at se netop dette landskabs liv: Egetræer med små stikkende blade, firben i fuldt firspring (sic) tværs over stiens varme sten, alpekragernes legesyge luftakrobatik tæt op ad de lodrette klippevægge og en hvepselignende edderkop i sit spind.

Hver morgen satte jeg mig ud i skoven på en kæmpe klippeblok og indsnusede stemningen lige ved solopgang. Småfugle i gang med at fouragere kom helt tæt på og en enlig bi havde travlt med at besøge alle blomster på vinter-sar. Længere væk hørtes bimlen af gedernes klokker på deres vej op ad skråningen.

Deroppe på mit udsigtspunkt var der et helt utroligt vue ned over dalen med enkelte marker og grusvejen, der snoede sig op mod de få huse. Andre store blokke lå spredt i hele synsfeltet og vidnede om den fortsatte forandring af området, hvor vand, frost og tø får stykker af bjergkammen til at falde mod dalen. Gad vide hvor mange gange tidligere tiders beboere i området har brugt lige netop den blok til at tage indtryk ind?? Og var det forbundet med samme ærbødighed over for Naturens forskellige udtryk?

Her på mit sit-spot flyder fortid og nutid sammen. Årstidens eget særpræg forener sig med sommerens varme og forårets grønne genopvågning. Forbundetheden med den rytme gjorde stunderne på blokken til både noget velkendt og noget unikt. Taknemmelig for at være en del af en finurlig kæmpestor sammenhæng kaldet JORDEN.

Udvalgte blogindlæg
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square