Kurser / workshops

NATURE CONNECTION - et kursus om at genfinde forbindelsen til Naturen

Kursusdatoer: 2. juni 2018, 16. juni 2018, 7. juli 2018 og 18. august 2018. Alle dage kl. 11-17
 

Sted: Assenbøllevej 43, 5492 Vissenbjerg
 

Klimaforandringer er en realitet og langt de fleste af os har svært ved at fatte omfanget af de udfordringer, som det vil medføre. Naturen i Hjertet deler en dyb bekymring med mange helt almindelige mennesker og videnskabsfolk over, hvad vi byder vores jordklode. Det er bydende nødvendigt at udforske andre narrativer om menneskers sammenhæng med det naturgrundlag, vi er så dybt afhængige af.  

På dette kursus inviteres du til at se og mærke en anden tilgang i vores måde at være med Naturen på. Med undren og sanseindtryk for hele kroppen åbnes nye veje til at udvikle empati for de livsprocesser, som foregår lige for øjnene af os, når vi ellers giver os selv ro og tid til at opdage det.

Hver enkelt kursusdag vil være forskellig, så det giver mening at deltage flere gange. 

 

Programpunkter:

  • Opmærksomhedsøvelser for at skærpe sanserne

  • Små oplæg - bl.a. om kredsløb i Naturen, din indre omstilling, fremmedgørelse ift. Naturen

  • Find dit "sit-spot" og fald til ro

  • Refleksionsrunder - del dine observationer og stil spørgsmål

Praktiske oplysninger
 

Tilmelding på e-mail: peter@naturenihjertet.dk eller tlf. 51700537 senest ondag inden kursusdato.

Pris: 375 kr. Overfør til bankkonto 8401 0001297250 eller kontant ved kursusstart.

Naturen i Hjertet har te/kaffe på termokanden - medbring selv madpakke.

Tjek Facebook: "Naturen i Hjertet" for yderligere info

Mobiltelefon er lagt helt væk i løbet af kurset

Det forventes, at man deltager i hele den programsatte kursustid

 

Medbring:

Tøj og fodtøj, der kan hold dig varm og tør

Madpakke og gerne en kop

Notesbog og skriveredskab

 
 

Tanker bag

  • Vores liv er en del af universets åndedrag og det har uendeligt mange forbindelser til hver eneste anden livsform i vores nærhed.

  • Ved at rette opmærksomheden mod denne kendsgerning kan vi finde ro og dybde i at være menneske i samspil med den planet, vi lever på.

  • Afhængigheden af naturgrundlaget kan ikke fjernes af en stram tidsplan som i et moderne arbejds- og fritidsliv – vi må genopdage sammenhængene med naturen omkring os og tage det ind, at der i opmærksomheden og stilheden er mange er-kendelser at få øje på.

  • Morgenens første solstråler, vindens leg med træerne, en regnbyges livgivende væde til blomstrende planter og månens mystiske lys i stjerneklare nætter – alt sammen elementer af livets evigt cirkulerende puls.

  • Vi inviterer til et kursus under åben himmel, hvor vi med nysgerrighed og årvågenhed vil sætte øvelser i gang for at mærke, hvad vi kan sanse af forbindelser med naturens elementer.

  • Med brug af omgivelserne på vores store naturgrund vil vi invitere til undren og taknemmelighed over de livsprocesser, der udspiller sig lige foran næsen på os.

Kursusunderviser:

 

Peter: Selvstændig kursusarrangør, rejseleder og nørdet med Naturen. Stor interesse for friluftsliv, permakultur og omstillingen til et samfund uden fossile brændsler. Tidligere økologisk landmand og højskolelærer. Indehaver af Naturen i Hjertet.

 

 

For alle, som er nysgerrige på at forbinde sig med Naturens elementer!